Ik zoek een broek

Sinds ik in een rolstoel zit, passen mijn kleren niet meer. Vooral mijn broeken, eigenlijk. Ze zakken van mijn heupen, mijn enkels hebben het koud, en de naden staan in mijn vel gedrukt tot het pijn doet. Ik moet dringend op zoek naar een nieuwe broek! 

Ik spendeer mijn dagen in oversized joggings, zodat ze lang genoeg zijn van voor om tot aan mijn schoenen te geraken en hoog genoeg kunnen worden opgetrokken om niet met de billen bloot te eindigen na een paar minuten. En die joggings, die zijn groot genoeg om er een revalidatiecentrum in mee te smokkelen en zo onelegant als een varken met een roze tutu aan.

Mode op wielen

Zo voel ik mij ook als ik mij een jogging aan laat doen. Dat probleem zou ik kunnen oplossen met een paar kleine aanpassingen, dan zou ik mezelf kunnen aankleden. Maar zo is er nog geen kledij op de markt, ik moet er zelf moeite voor doen. Tenzij je velcro en rekkers een modestatement vindt. Ik ben ze in elk geval kotsbeu na het zoeken naar modieuze kledij voor rolstoelgebruikers.

Ik wil gewoon een tikkeltje uitstraling, het gevoel hebben mens te zijn en ik wil complimentjes over hoe mooi ik gekleed ben. Ik wil dat vrouwen zich omdraaien om naar mij te kunnen blijven staren, en niet omdat ik in een rolstoel zit, maar omdat ze mij knap vinden in mijn hippe kledij.

Zelfvertrouwen, daar gaat het hier over. En zelfstandigheid.

te korte broek

Mijn mode op wielen

Ik geef niet op, schuim tevergeefs het internet tientallen keren af en vind kledij voor 65-plussers en een paar hoopvolle sites die uiteindelijk blijken genoegen te nemen met kledij die afschuwelijk is. Ik weet, over smaken en kleuren valt niet te twisten, maar heel eerlijk: hebben jullie al eens aangepaste kledij gezien waar je op slag verliefd op werd?

Dat dacht ik al.

En terwijl ik dapper verder zoek naar mooie, comfortabele, handige, aangepaste kledij stelt iemand mij voor aan een bevriende modeontwerpster. Die stelt voor om met mij aan tafel te gaan zitten. En zo begint een avontuur waar ik een jaar geleden nog nooit van zou hebben durven dromen. Wil je meer weten? Lees dan binnenkort mijn volgende blog!

Heb jij aangepaste kleren? Waar koop jij ze?

Deel onze blogs alsjeblieft!

8 thoughts on “Ik zoek een broek

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.