Voordelen van rolstoelers

Een beperking is iets wat je ‘beperkt’, zoals je moeten voortbewegen met een logge rolstoel. Daarmee kan je veel minder gemakkelijk overal naartoe. Maar soms… heeft zo’n rolstoel toch zijn voordelen!

Opzij, opzij, opzij

Gentse Feesten: wat een volk! Zo’n drukte, er is echt geen doorkomen aan. Geduw en getrek en dan plots… toch een opening? Mensen die opzij springen, een gangpad dat vrijgemaakt wordt. Verbazend, wie krijgt dat voor elkaar?

Een rolstoelgebruiker natuurlijk! Wil ik hier ooit doorkomen, dan moet ik daar achteraan. Het is mooi om te zien dat ondanks drukte, geduw en getrek er toch ruimte gecreëerd kan worden voor iemand die letterlijk wat meer ruimte nodig heeft. Ik was echt blij verrast te zien dat mensen elkaar opzij schuiven met “maak plaats, opzij! Er wilt iemand voorbij!” In mijn eentje had ik er waarschijnlijk nog lang gestaan, maar achter een rolstoelgebruiker kom ik best ver. Heel ver zelfs…

Ver weg en dichtbij

Mijn zus vertelde dat ze is gaan kanovaren en kamperen in Zweden. Bleek dat ze daar heel goed georganiseerd zijn wat campings betreft. Overal blokhuthuisjes en wc’s in het midden van het bos! En zelfs een wc voor mensen in een rolstoel! Hoe zalig is dat? In een bos, langs de kant van het water, weg van de rest van de wereld: een wc voor rolstoelers. Hier in Antwerpen daarentegen, in een café in het midden van de stad: niks. Soms zit het toch gek ineen!

Waar ik 100% zeker van ben: af en toe zet ik me met plezier achter een rolstoeler, want met een duwtje in de rug ben ik er zeker van dat die persoon meer zal kunnen bereiken, verder vooruit zal komen, dan ik met mijn twee stappende benen.

Wat heb jij al kunnen bereiken, waar zou je daarvoor nooit zijn gekomen? Welke wegen zijn er voor jou al open gegaan omdat je er met een rolstoel doorheen kwam? 

Deel onze blogs alsjeblieft!

12 thoughts on “Voordelen van rolstoelers

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.